Kjøp Fett

2 Resultater

Hvorfor er smøremidler viktige?

 

Biler og lastebiler er maskiner med bevegelige deler. Friksjon kan forårsake at de bevegelige delene slites og ikke yter som de skal. Forbrenningsmotoren må for eksempel kunne driftes i nært friksjonsløse omgivelser for å kunne yte maksimalt. Smøremidler fungerer som et lag mellom to bevegelige deler, og reduserer friksjon og dermed også slitasje. Den riktige typen smøremiddel kan dessuten bidra til å forlenge levetiden til de bevegelige delene.

 

Ulike typer smøremidler

 

Generelt sett finnes det flere titalls ulike smøremidler i bruk. Hovedforskjellen kan deles inn i to kategorier, syntetisk og naturlig. Naturlige oljer inneholder ikke kjemikaler og er dermed ikke passende for alle situasjoner. Syntetiske smøremidler er derimot spesialtilpasset for å yte under ekstremt trykk, inneholder de riktige additivene og er til og med miljøvennlige. På grunn av dette er de aller fleste smøremidlene som brukes i dag syntetiske, og det er nettopp dette mekanikere anbefaler.

 

Kjøpe det riktige smøremidlet

 

For å kjøpe det riktige smøremidlet må du kjenne til viskositeten som maskinen din krever. Viskositeten refererer til smøremidlets tykkhet, og denne varierer fra en maskin til en annen. Vistositeten til motorolje vil for eksempel være ulik den i girolje. For å kjøpe smøremiddel med riktig tykkelse bør du derfor sjekke kjøretøyets eller maskinens brukermanual. Hos motoroljer.no kan du uansett være trygg på at du får den aller høyeste kvaliteten fra kjente merker som for eksempel High Performer og Castrol. Hvis du trenger hjelp til å finne det riktige smøremiddelet til fin maskin er du velkommen til å kontakte oss via telefon eller e-post.